Hoe werkt het?

Een cursus op spuitlicentie.nl is opgebouwd uit 3 onderdelen:

  • Lesstof
  • Toetsing
  • Evaluatie

U doorloopt de cursusonderdelen in chronologische volgorde. Heeft u het eerste onderdeel volledig doorlopen? Dan wordt het volgende onderdeel vrijgegeven enzovoort.

De verschillende onderdelen worden onderstaand nader toegelicht:

Lesstof:

De lesstof bestaat uit 3 tot 5 hoofdstukken (afhankelijk van de cursus). De hoofdstukken dienen in chronologische volgorde doorlopen worden. In de hoofdstukken worden theorie en vragen afgewisseld. Met de ‘vorige’ en ‘volgende’ buttons onderaan de pagina navigeert u door het hoofdstuk.

Onderin de cursus ziet u uit hoeveel pagina's het hoofdstuk bestaat. Zo kunt u enigszins inschatten hoe lang u nog nodig heeft om het hoofdstuk af te ronden. 


Bent u aan het einde gekomen van het hoofdstuk? Klik dan op ‘Terug naar het cursusoverzicht’. Het hoofdstuk wordt dan gemarkeerd als doorlopen en u keert terug naar de overzichtspagina waar het volgende onderdeel van de cursus wordt vrijgegeven. Als een onderdeel een vinkje heeft, is het afgerond.

Het is ook mogelijk het hoofdstuk tussentijds af te sluiten door op ‘Terug naar het cursusoverzicht’ te klikken. U kunt de volgende keer weer starten waar u gebleven bent.


Toetsing

Na ieder succesvol doorlopen hoofdstuk vindt er een tussentoets plaats. Deze wordt pas vrijgegeven zodra u het hoofdstuk volledig heeft doorlopen. De toets bestaat uit ongeveer 6 vragen. Om de toets met succes af te ronden, dient u minimaal een 6,7 te behalen. Heeft u de toets na twee pogingen niet behaald? Dan kunt u het na 3 uur opnieuw proberen, we adviseren u sterk om die tijd te gebruiken om de lesstof opnieuw door te nemen.

Evaluatie
Heeft u alle hoofdstukken en bijbehorende tussentoetsen doorlopen met een minimaal resultaat van 6,7? Dan wordt het onderdeel Evaluatie vrijgegeven. Per cursus dient u uw feedback op de cursus te geven als verplicht onderdeel. U kunt dit onderdeel in maximaal 3 minuten doorlopen. Zodra u de evaluatie volledig heeft doorlopen, heeft u uw cursus automatisch voltooid. 

Terug naar de cursuspagina

U kunt te allen tijde terugkeren naar de cursuspagina door linksboven op de naam van de cursus te klikken.Verlengingspunten

Nadat alle onderdelen succesvol afgerond zijn wordt het verlengingspunt doorgegeven aan Bureau Erkenningen. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Bij voldoende studiepunten ontvangt u van Bureau Erkenningen een nieuwe pas.

Laatste wijziging: dinsdag, 21 september 2021, 10:04