Informatie over het examen Uitvoeren Gewasbescherming:

Het examen Uitvoeren Gewasbescherming bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Het praktijkexamen duurt ca. 1 uur en voor het theorie-examen heeft u maximaal 3 uur de tijd.

Het theorie-examen bestaat uit twee digitale examens die u maakt met behulp van een PC.

Bij het theorie examen komen de volgende twee onderdelen aan bod:

  1. Herkennen ziekten, plagen, onkruiden, natuurlijke vijanden en abiotische factoren. In de cursus vindt u bij de module Teelt - Signaleren en Herkennen – “Herkennen van ziekten en plagen EXAMEN” meer informatie en de 3 links naar de examenlijsten van uw sector.
    Op het examen worden de afbeeldingen gebruikt van het Groen Kennisnet. U kunt de link Beeldenbank en uw sector gebruiken om buiten de cursus om de examenlijsten (totaal 3 stuks) voor uw sector te bestuderen. Start tijdig met doorlopen van de beeldenbank, want er staan in de lijst in totaal 80 ziekten en plagen.

  2. Omgaan met gewasbeschermingsmiddelen
    Onderwerpen:  etiket lezen, arbeidsveiligheid en volksgezondheid, milieu, methodes en apparatuur, dosering berekenen, algemene gewasbeschermingskennis en wet- en regelgeving

Het praktijkexamen gaat over het uitvoeren van een chemische gewasbeschermingsactie. Onderwerpen:  vragen over gebruiksklaar maken van spuitvloeistof, vragen over het pak aan en uittrekken, vragen over bedienen apparatuur en opruimen, vragen over middelenkast en etiketten.

Laatste wijziging: woensdag, 26 oktober 2016, 13:00