Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
U heeft een jaar toegang tot de cursus. De toegang staat los van de geldigheid van uw licentie. Is het jaar verstreken, dan dient u zich opnieuw in te schrijven c.q. te betalen.

Ik heb al een account op Spuitlicentie.nl, maar wil ook een cursus voor iemand anders bestellen. Hoe werkt dit?
Bestelt u een cursus voor een collega of iemand anders? Dan kunt u vouchers bestellen. Ga naar het bestelformulier en kies voor 'Bestellen voor anderen'. Rond uw bestelling af en ontvang nadat de betaling binnen is een vouchercode. U kunt deze vouchercode aan uw collega geven waarmee hij/zij gratis de betreffende cursus aan zijn/haar account kan koppelen.

Ik heb nog geen pas ontvangen, wat nu?
Als de opgegeven onderdelen van de cursus compleet zijn afgerond, meldt Spuitlicentie.nl de afgeronde cursussen af bij Bureau Erkenningen (BE). Heeft u voldoende verlengingspunten? Dan krijgt u uw pas (Bewijs van Vakbekwaamheid) toegestuurd van BE. BE stuurt de pas op zijn vroegst 3 maanden voor de nieuwe pas geldig wordt. 

Heeft u binnen dat termijn de pas niet ontvangen of heeft u andere vragen over de pas? Neem dan contact op met Bureau Erkenningen: 088-0424242.

Ik wil graag nog een cursus aanschaffen, hoe werkt dit?
U kunt een nieuwe cursus aanschaffen door op: "Cursus bestellen" te klikken in uw cursusoverzicht. Deze knop vindt u rechts op de startpagina in de leeromgeving.

Worden mijn verlengingspunten doorgegeven aan Bureau Erkenningen?
Nadat u uw cursus(sen) met goed resultaat heeft doorlopen én ook de evaluatie heeft afgerond, wordt u cursus aangemerkt als "voltooid". Vervolgens worden de verlengingspunten door Spuitlicentie.nl doorgegeven aan Bureau Erkenningen.

Wat betekenen de statussen "voorlopig" en "definitief"?
Bureau Erkenningen kent de statussen “voorlopig” en “definitief”.

"Voorlopig" betekent dat de punten zijn bijgewerkt maar dat de betaling van de administratiekosten van Spuitlicentie.nl aan Bureau Erkenningen nog niet is verwerkt door BE.

Definitief betekent dat het punt is bijgeschreven en het pasje zal worden toegestuurd als aan alle voorwaarden is voldaan en op zijn vroegst 3 maanden voor het verlopen van de oude licentie. Vanaf het moment dat alle benodigde punten op definitief staan, duurt het ongeveer 2 weken voor u uw pasje in huis hebt.

Het programma vraagt of ik verder wil waar ik gebleven ben. Ik geen ja en geen nee invullen. Wat nu?
Helaas komt dit een enkele keer voor. Wellicht kunt u verder gaan met een ander internet-programma (browser) of op een andere PC of laptop. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op.

Mijn spuitlicentie is verlopen, wat nu?
Als uw spuitlicentie verlopen is, dient u opnieuw examen te doen. Verlenging van uw huidige licentie is dan alleen mogelijk als u uitstel heeft gekregen van Bureau Erkenningen. Het bewijs van uitstel hebben wij nodig om de verlengingspunten af te melden bij BE. BE geeft alleen in uitzonderlijke situaties uitstel. 

Laatste wijziging: dinsdag, 21 september 2021, 10:10